Autobedrijf van Laar

Bovag

Airco

Aircocheck – Aircoreiniging – Complete Aircoservice

De airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de auto.

Maar een slecht onderhouden airco kan ook  een bron zijn voor bacteriën, schimmels,  pollen en andere micro-organismen. De omgeving  is vochtig, vooral in de zomer warm, en in het kachelhuis is het ook nog donker. Ideale omstandigheden voor bepaalde micro-organismen. Als deze organismen binnen het airco en het verwarming systeem actief zijn zal de lucht die uit de roosters komt kunnen gaan stinken,ze kunnen ook allergische reacties veroorzaken, zoals hoofdpijn,en irritatie van de luchtwegen en ogen. Ook beslaan de ruiten dan vooral in het najaar erg snel.Het is daarom raadzaam om regelmatig de airco te reinigen zodat schimmels en bacteriën geen kans krijgen.

Autobedrijf van Laar biedt u verschillende Airco behandelingen:

  • Aircocheck: Visuele inspectie + temperatuurmeting.
  • Aircoreiniging: Vieze geurtjes verdwijnen + de airco wordt gecheckt.
  • Complete Aircoservice: Aircocheck + druk- en lektest + vullen en recyclen van koudemiddel.

Het interieurfilter in de auto wordt bij het reinigen van de airconditioning gecontroleerd en indien nodig vervangen.

 

Wanneer en waarom de aircocheck?

Ons advies is om de airco van uw auto eenmaal per jaar te laten controleren, namelijk vóór het begin van de zomer. Hiermee voorkomt u dat u op warme zomerdagen in een oververhitte auto komt te zitten. daarnaast kunt u eventueel ook een controle laten uitvoeren vóór het begin van de winter. Een goed werkende airco helpt u namelijk ook bij het tegen gaan en het voorkomen van beslagen ruiten.

 

Afspraak maken?

Direct een afspraak voor een aircocheck of complete aircoservice maken? Dat kan online via deze website of telefonisch via 0228-515051